Saturday, November 18, 2006

Amores Perros


Recomandat a se vedea preferabil sambata, if not, duminica (dupa ce neuronii au apucat sa se destinda bine) , insotit de o punga mare de seminte, o sticla mare de apa plata (not beer!) - nu de alta, da bruiati frumusete de film- telefon-inchis, messenger- invisible. There's no such cigarette that can interupt this one, baby!

Regia : Alejandro Gonzalez Innaritu (21 Grame),
Starring: Gael Garcia (also known as Ignacio in La mala Educacion)

Cofi, the dog, resuscitat si luat in grija de un Homeless, omoara, din reflex, toti cainii, pe care acesta si-i adunase pe langa casa. Ca sa vezi, o masina de ucis. Are we but instincts?

Go figure:

Un accident de masina deraiaza destinele a 3 cupluri. De aici, filmul se compune din succesiunea povestii fiecarui cuplu, care pe masura ce avansam, se leaga intre ele prin hazardul situatiilor dintr-o mare metropola, dar si prin personajul Homeless.

Octavio+Susana

Octavio si Susana traiesc intr-o mahala, la periferia unui oras din Mexic. Susana este sotia lui Ramiro, fratelui mai mare al lui Octavio, un casier care in timpul liber da spargeri in magazine, benzinarii, sau banci, dupa cum are chef. Cand mai da pe acasa, nu uita niciodata sa-i administreze Susanei cate o mama de bataie sanatoasa, nu de alta, da' poate-l uita. Comportamentul lui Ramiro fata de Susana il ambitioneaza pe Octavio sa o duca pe Susana si pe copiii sai cat mai departe de casa. Noroc ca tocmai in timpul asta, Cofi, cainele casei a omorat, intr-o incaierare stradala, cel mai bun caine de lupta din oras. Noroc, pentru ca Octavio se decide sa valorifice abilitatile ugicase ale cainelui sau, pe care il inscrie in luptele de caini. Odata cu prima lupta, vin si primii bani, iar odata cu banii si Susana se apropie mai tare de Octavio, care incepe sa creada din ce in ce mai mult in escapada. Cei doi nu apuca insa sa scape de mizeria mahalalei si de pumnii lui Ramiro. Intr-o lupta, Cofi este impuscat de stapanul adversarului, iar Octavio se razbuna, injunghiindu-l, dupa care goneste cu masina. In drum, urmarit de gasca injunghiatului, cu Cofi sangerand pe bancheta din spate, Octavio pierde controlul si se ciocneste cu alta masina.

Valeria+Daniel

Valeria este actrita si fotomodel de succes, in timp ce Daniel lucreaza la o revista, este insurat si are 2 fetite. In urma accidentului de masina, Valeria este grav ranita la un picior, Daniel vazandu-se astfel nevoit sa petreaca mai mult timp alaturi de Valeria. Locuiesc impreuna intr-un apartament pe care Daniel i l-a facut cadou, insa Valeria isi simte amenintata cariera, relatia si chiar viata de consecintele accidentului. Astfel incep crizele de isterie si suspiciunile. O durere si mai mare vine odata cu disparitia lui Ritchie, cainele (in fiecare dintre noi este un caine, nu?) , care cade intr-o gaura din podea.Pe acest fond, telefonul suna, fara ca cineva sa raspunda la celalalt capat,iar Valeria devinde mai suspicioasa cu fiecare telefon, ea obisnuind sa dea astfel de telefoane pe vremea cand Daniel inca locuia cu familia sa.

El Chivo+Maru

El Chivo apeleaza la serviciile de "matador" ale unui Homeless pentru a-l linsa pe partenerul sau, Maru, care il inseala cu o colega de serviciu. Homeless il rapeste pe Maru si-l imobilizeaza in casa sa, unde il lasa sa ghiceasca cine ii doreste moartea. In primul rand, un om al societatii, acesta raspunde "sotia", crezand ca aceasta a aflat de aventura cu colega de munca. Trece apoi prin amanta si sotul amantei, scapandu-i partenerul si fratele sau vitreg, El Chivo. Printr-o miscare inteligenta, Homeless-ul asasin ii aduce pe cei doi in aceeasi incapere, punandu-i fata in fata. Cu banii luati pe serviciul neprestat si cu Cofi iertat de a fii provocat un genocid in curtea sa, Homeless pleaca in regasirea fiicei parasite in urma cu 20 de ani.
Tare, ha? Vizionare placuta.

2 comments:

Anonymous said...

Amores Perros? Wooot ! Nu pot subscrie la blogul tau ca nu sunt pe calculatorul meu dar imi notez link-ul si continui sa te citesc.

dina said...

N-am mai scris de vreo 6 luni pe blog, da sa stii ca m-ai convins. Imi mai trebuie doar niste timp ca sa scriu. :)))))