Monday, February 26, 2007

O scrisoare gasita.

Ora de biologie, clasa a 6-a. La catedra, doamna Pana, face revista presei, asa cum ii e obiceiul, instigand copiii la ura impotriva clasei mondene. Din cand in cand ridica cate un trist in picioare, punandu-si in evidenta talentul de Poreclitor-Pocitor: " Ia zi, tu, Edero, tie ce formatii iti plac?" " Peggy, de unde ai luat tu mersul asta de scena?" Pacat! De asta spun mereu : curaj! Cu mai mult tupeu femeia si-ar fi putut scoate usurel banii pe cateva catedre gen :" Telenovelistica", "Literatura mondena clasica", " Muzici & Faze" etc..
In clasa, fete acrite de plictiseala. Li se citeste in ochi regretul dupa nevertebrate. Ei, si nu stiu cum se face ca tocmai azi sunt foarte putini prezenti. Nu stiu daca se dadea cu chiulul chiar de pe atunci. Ma gandesc ca probabil oamenii isi luasera pur si simplu campii. Unde vreau sa ajung este ca clasa fiind aproape goala, imi permiteam sa observ pe indelete fiecare ins. Asa se face ca intr-o banca paralela cu a mea, il vad pe Cornel executand concentrat o treaba pe care atunci nu am inteles-o pe de-a-ntregul. Cum era si normal, faptul mi-a trezit anumite curioziati. Care se cereau lamurite. Fiind un spirit deschis, imediat redactez elegant un biletel, ce avea sa devina celebru, si-l arunc in poala domnului.

" De ce te scarpini la instrument?"


Iata mesajul meu sincer, tradand o curiozitate naiva, inocenta as putea spune, catre Cornel. Nici nu apuca sa citeasca bine mesajul, ca-l striga doamna Pana.
- Cornel, ia vino tu in fata cu biletelul ala si citeste-l in fata clasei, sa radem si noi si ia-o si pe Dina cu tine. Cornel, fiind un tip care se prinde mai greu, tine biletul in doua maini si-l recita mecanic.
Ei bine, acum e acum. Daca doamna Pana si-a dorit vreodata senzational, glorie, faima, recunoastere, acum visul devenise realitate. Simtise samanta de scandal de proportii. Si nasul n-o insela. Dupa ce-si aduna fata de pe jos, incepe:
- Vaaaaaaaaiiiiii!!!!!! Cum e posibil?!?!?!? Vai copiii!!! Voi ati auzit?? Doamne fereste! Ce e asta Dina?!?!? Cum ai putut sa-l intrebi asa ceva? De unde stii tu termenul asta "instrument"? In ce cercuri te invarti? Mama ta stie?!
Apoi, ne lasa balta, trantind usa. Imediat ma trezesc cu Pana si cu diriga, ravasita ca niciodata.
- Copii iesiti afara. Raman doar Dina si Cornel, tuna si fulgera diriga.
Urmeaza o punere la zid in toata regula, cu intrebari care de care mai penibile. In prima faza m-au luat pe mine: " Ce fel de cuvant este intrument?", " Ce fel de prieteni ai?" , " Cum e posibil ca la clasa a 6-a sa vorbesti asa?" , "De unde stii tu de instrument?" Apoi, ii vine randul lui Cornel : " Ce faceai tu acolo?" , "Cumva te masturbai?", "De ce o faceai in clasa?"
In fine, a doua zi, alta sedinta. De data asta cu parintii. Ai mei. Ma paste exmatricularea. Nici in ziua de azi nu am aflat cu ce a aburit-o mama pe diriga, astfel incat, la sfarsit, iese din sedinta cu un rezonabil 6 la purtare.


Pentru alte povestiri penibile, ridicole, de toata jena, nu ezitati sa scrieti pe adresa redactiei.

No comments: